10 dkg lisztet gyors mozdulatokkal belegyúrunk 90 dkg vajba. Egy “”téglát”” formálunk belőle, és befóliázva a hűtőbe tesszük. A maradék 10 dkg vajat elmorzsoljuk 90 dkg liszttel. Beleöntjük a hideg víz felét, sót, ecetet, és ha szükséges, apránként a többi vizet hozzáadva rétestésztát gyúrunk. Addig dagasztjuk, amíg a kezünktől elválik és hólyagos nem lesz. Ezután a tésztát fél óráig pihentetjük. A fél óra leteltével a tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra és négyszög alakúra nyújtjuk. A vajas tésztát a közepébe rakjuk, és becsomagoljuk. A beburkolt tésztát fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, és ismét mind a négy oldalról összehajtjuk a tésztát. Ezután fél órára lefóliázva hűtőbe tesszük. Ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk, aztán megint fél órát hűtjük. A beburkolást követő hajtogatáson kívül összesen még legalább négyszer nyújtjuk és hajtogatjuk a tésztát fél órás pihentetésekkel, de minél többször, annál szebb, levelesebb lesz.