A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk s a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és a fehérborral felöntjük. Néhány percig pároljuk. Ha elfő a leve, alaplével pótoljuk, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük, pótolva az elfőtt levet. Fontos, hogy kicsit sűrűbb legyen a rizottónk, mint a megszokott. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, szükség esetén sózzuk, majd hagyjuk hűlni. A töltelékhez a mozzarellát vágjuk kockákra, a szárított paradicsomot is vágjuk kisebb darabokra, illetve aprítsuk fel a friss bazsalikomot. Fogjunk egy marék rizst, formázzunk a tenyerünkben belőle kelyhet, tegyünk belőle mindegyik töltelékből, majd készítsünk lapos lepényt, amelyet zsemlemorzsában megforgatunk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, s megsütjük a töltött rizottókat.