Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Töltött nyúl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 db tisztított nyúl
1.00 csésze rizskeverék
1.00 g
1.00 l víz
9.00 db káposztaevél
1.00 g hagyma
20.00 dkg nyúlmáj
1.00 g bors
10.00 dkg sajt
1.00 csokor petrezselyem
15.00 szelet császárszalonna
2.00 db sárgarépa
1.00 ek makadámdió olaj
2.00 ek juharszirup

Töltött nyúl

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
    • 40 perc
    • Személyek 4
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    A töltelékhez a rizst kétszeres mennyiségű vízzel és sóval puhára főzzük. A kelkáposzta leveleket is puhára pároljuk, majd eltávolítjuk a torzsa részét. A nyúlt a videón látható módon előkészítjük. A nyúlhúst kiterítjük és lefedjük a megpárolt káposztalevelekkel. A hagymát összedaraboljuk, hozzáadjuk a főtt rizshez a kockákra vágott nyúlmájjal együtt, sajtot reszelünk hozzá, borsozzuk, hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet, majd összedolgozzuk a tölteléket. A nyúlhúsra fektetett káposztaleveleket megsózzuk, majd ráhelyezzük a tölteléket egy kis kupacban, s ráhajtjuk a nyúlhúst két oldalról. Leterítünk néhány réteg fóliát, ráhelyezzük a szalonna szeleteket, majd erre a feltekert nyulat. A szalonnával beburkoljuk a nyulat, majd a fóliába csomagoljuk. 180 °C-on 50-55 perc alatt készre sütjük. Az idő letelte után a nyulat kicsomagoljuk, ha szükséges, csomagolás nélkül visszatesszük a sütőbe 250°C-on 5 percre, hogy szép pirult színt kapjon. A körethez a sárgarépát legyaluljuk, a dióolajat felhevítjük, majd belerakjuk a répát és megpirítjuk. Ha már szép barna, meglocsoljuk juharsziruppal. A töltött nyulat felszeleteljük és a répakörettel tálaljuk.

    miele01

    previous
    Csirkemell ananászos paprikas salsával
    next
    Gluténmentes kenyérlángos
    previous
    Csirkemell ananászos paprikas salsával
    next
    Gluténmentes kenyérlángos

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here