A töltelékhez a rizst kétszeres mennyiségű vízzel és sóval puhára főzzük. A kelkáposzta leveleket is puhára pároljuk, majd eltávolítjuk a torzsa részét. A nyúlt a videón látható módon előkészítjük. A nyúlhúst kiterítjük és lefedjük a megpárolt káposztalevelekkel. A hagymát összedaraboljuk, hozzáadjuk a főtt rizshez a kockákra vágott nyúlmájjal együtt, sajtot reszelünk hozzá, borsozzuk, hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet, majd összedolgozzuk a tölteléket. A nyúlhúsra fektetett káposztaleveleket megsózzuk, majd ráhelyezzük a tölteléket egy kis kupacban, s ráhajtjuk a nyúlhúst két oldalról. Leterítünk néhány réteg fóliát, ráhelyezzük a szalonna szeleteket, majd erre a feltekert nyulat. A szalonnával beburkoljuk a nyulat, majd a fóliába csomagoljuk. 180 °C-on 50-55 perc alatt készre sütjük. Az idő letelte után a nyulat kicsomagoljuk, ha szükséges, csomagolás nélkül visszatesszük a sütőbe 250°C-on 5 percre, hogy szép pirult színt kapjon. A körethez a sárgarépát legyaluljuk, a dióolajat felhevítjük, majd belerakjuk a répát és megpirítjuk. Ha már szép barna, meglocsoljuk juharsziruppal. A töltött nyulat felszeleteljük és a répakörettel tálaljuk.