A vajat, míg elkészítjük a tésztát, fagyasztóba tesszük. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt (egy kevés liszttel együtt a két tenyerünk között könnyedén elmorzsolhatjuk), majd elkeverjük benne a cukrot. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tejet, kanalazzuk a joghurtot, és ütjük a tojást. Végül a sót is rászórjuk, bedagasztjuk a tésztát, a tálat letakarjuk egy fóliával, és kb. egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 8 egyforma darabba vágjuk, és gömbölyítjük. Letakarjuk, és kb. 10 percig ismét pihentetjük. Míg pihen, elővesszük a vajat, és a sajtreszelő nagy lyukán lereszeljük, majd 7 egyforma kupacra osztjuk. Veszünk egy tésztagombócot és kb. kistányér nagyságúra nyújtjuk. Elosztunk rajta egy kupac hideg vajat. Kinyújtjuk a következő tésztát, és az előző vajas tészta tetejére tesszük. Ezen is elosztunk egy adag vajat, majd beborítjuk a következő kinyújtott tésztával. Addig folytatjuk, míg elfogy az összes tészta és a vaj. Az utolsó tészta tetejére már nem kerül vaj. Most a nyolc rétegű tésztát nyújtjuk tovább, egészen addig, míg egy kb. 2-3 mm vastag körlapot nem kapunk. Egy pizzavágó segítségével 8 cikkre vágjuk. A háromszögeket feltekerhetjük így, üresen, de tehetünk a talpához csokoládét vagy akár sajtot is. A feltekert tésztákat kifli formára igazítjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, és lazán letakarjuk egy fóliával. Éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a sütőt előmelegítjük 220°C-ra. Míg melegszik, a kifliket lekenjük egy egész, felvert tojással. Az üres vagy sajttal töltött kiflik tetejére is szórhatunk kevés sajtot. Forró sütőben kb. 18 perc alatt sülnek pirosra. A croissant kétségtelenül nem tartozik a könnyű tészták közé. Ha a tésztában a liszt felét lecseréljük teljes kiőrlésű tönkölylisztre, dúsítjuk kevés magkeverékkel, akkor enyhíthetünk a lelkiismeret-furdaláson.