Olvasó üzemmód
3 0
Add to Meal Plan
Sacher-torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
13.00 dkg vaj
11.00 dkg porcukor
1.00 csomag vaníliás cukor
6.00 db tojás
13.00 dkg főzőcsokoládé
13.00 dkg liszt
20.00 dkg sárgabaracklekvár
20.00 dkg cukor
1.00 dl víz
15.00 dkg főzőcsokoládé

Sacher-torta

Konyha:
    • 120 perc
    • Személyek 12

    Ingredients

    Leírás

    Share

    A tésztához a megpuhított vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 6 tojássárgáját. Ezután habverővel hozzákeverjük a megolvasztott, de már kihűlt csokoládét. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Végül ugyanolyan elővigyázatosan belekeverjük a lisztet is. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beletöltjük a tésztát. A tetejét elsimítjuk. Előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon sütjük. A sütés első 10 percében kisujjnyi rést hagyunk a sütő ajtaján, hogy a sütőből a gőz eltávozhasson. Ezt követően a sütő ajtaját becsukjuk, és a tésztát még kb. 1 órát sütjük tovább, mérsékelt lángon. Akkor sült át eléggé, ha az ujjunk hegyével könnyedén megnyomva a tésztát az rögtön visszanyeri alakját. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd késsel körülvágjuk, és kiborítjuk a formából. A papírt lehúzzuk, a tortát két lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a kissé felmelegített sárgabaracklekvárral, és ráillesztjük a felső lapot. A különleges, Valentin-nap alkalmából készített szív alakú tortát ekkor kell a szív alakú forma segítségével kiszaggatni. Ezután bevonjuk a csokoládémázzal. Ehhez a cukrot vízzel 5-6 percig forraljuk, majd félig kihűtjük. Eközben a csokoládét megolvasztjuk, és összekeverjük a már langyos cukorsziruppal. Addig keverjük, amíg sima, de sűrű és még folyékony marad. Ha túl sűrűnek találjuk, hozzáönthetünk még egy kevés cukros vizet. Az öntet hőfoka akkor jó, ha ajkunkhoz érintve azzal kb. azonos hőfokúnak érezzük. A túl meleg csokoládé nem lesz fényes. Ezután a mázat rögtön a tortára öntjük, a tetejét és az oldalát késsel elsimítjuk. Tortatálra helyezzük, és néhány óráig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    miele01

    previous
    Grillázsos és aszaltszilvás bejgli
    next
    Baileys torta
    previous
    Grillázsos és aszaltszilvás bejgli
    next
    Baileys torta

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here