A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majoránnával, és egy edénybe tesszük. Mellé teszünk 2 fej hagymát és 3 gerezd fokhagymát. Kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat. Fedő alatt 160 °C-on 50-60 percig pároljuk a kacsacombokat. Hústűvel ellenőrizzük, mennyire puhult meg a hús – ha megpuhult, 20 percig sütjük 200 °C-on. A combokat félidőben megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenyelével. Bajor káposzta: A bacont apró kockára vágjuk, és megpirítjuk. Rátesszük a savanyú káposztát, a fűszereket, és felengedjük a füstölt lével. Lefedve kb. 1,5 órán keresztül kislángon főzzük, közben néha megkeverjük.