Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Rákóczi túrótorta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
3.00 db tojássárgája
2.00 db tojásfehérje
40.00 g cukor
40.00 g liszt
40.00 g porcukor
40.00 g mandulaliszt
80.00 g liszt
1.00 csipet szalalkáli
1.00 db tojássárgája
500.00 g túró
100.00 g cukor
100.00 g aszalt vörösáfonya
60.00 g búzadara
4.00 g sárgája
1.00 db citrom leve
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
6.00 db tojásfehérje
360.00 g kristálycukor
40.00 g hideg vaj

Rákóczi túrótorta

Konyha:
  • 75 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A tortakarikánkat csak helyezzük egy sütőpapírral fedett tepsire, a sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A két tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, lazán belekeverjük a felveretlen tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A fennmaradt egy tojásfehérjét tegyük félre. Terítsük szét a sütőkarikában és 8-10 perc alatt süssük készre. Mandulás linzerhez a porcukrot, lisztet, mandulalisztet és a szalalkálit elmorzsoljuk hideg vajjal, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tojássárgájával. A fennmaradt tojásfehérjét tegyük félre. Ha összeállt a tészta pihentessük fél órát hűtőben. Túrótöltelékhez az összetevőket alaposan keverjük össze. A fennmaradt 4 tojásfehérjét tegyük félre. Torta összeállításakor a linzerlapot vékonyan kenjük meg forró sárgabaracklekvárral, majd terítsük szét rajta a túrót, és takarjuk le a piskótalappal, amit szintén megkenhetünk forró lekvárral. Windhab készítéséhez a cukrot és a fehérjét folyamatos kevergetés mellett melegítsük maximum 85 °C-ig, a cél, hogy a cukorkristályok feloldódjanak. Ha ez megtörtént, verjünk nem túl kemény habot belőle, és terítsük a torta tetejére. Ízlés szerint stufnikkal is díszíthetjük, illetve meghinthetjük porcukorral. 170 °C-os előmelegített sütőben 20-25 percig süssük. Baracklekvárral díszítsük.

miele01

previous
Medvehagymás pogácsa
next
Lazacpisztráng céklával és tönkölybúzával
previous
Medvehagymás pogácsa
next
Lazacpisztráng céklával és tönkölybúzával

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here