Olvasó üzemmód
2 0
Add to Meal Plan
Puncstorta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
12.00 db tojás
240.00 g liszt
240.00 g cukor
300.00 g sárgabaracklekvár
400.00 g cukor
300.00 ml víz
160.00 ml rum

Puncstorta

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Puncstorta recept

A két piskótához a tojássárgáját habosra keverjük, majd a tojásfehérjéket a cukorral is nem túl kemény habbá verjük. Óvatosan keverjük össze a két tojáshabot, majd forgassuk bele a lisztet. A bekevert piskótatésztát osszuk szét a két papírral becsomagolt sütőkarikában. Süssük meg 160 °C-os előmelegített sütőben 40-45 perc alatt.

A cukorsziruphoz a cukrot és a vizet összeforraljuk, és enyhe szálpróbáig sűrítjük. Amikor kissé lehűlt belekeverjük a rumot majd kettéosztjuk. Az egyik felét enyhén sárgára, a másik felét halványpirosra színezzük ételfestékkel.

Torta töltése

Mindkét kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk. Az egyikből lesz az alja és a teteje, a másikból pedig a töltelék, ezt még hosszanti csíkokra is felvágjuk. A tortát fejjel lefelé kell betöltenünk. Egy szilikon papírra helyezzünk egy sütőkarikát, majd tegyük bele a kettévágott piskóta felső részét a bőrös felületével lefelé. A másik oldalát kenjük meg forró sárgabaracklekvárral. A csíkokra vágott piskótákat felváltva mártogassuk a piros, illetve a sárga cukorszirupba. Alaposan nyomkodjuk ki, és pepitában pakoljuk a lelekvározott piskótára két sorban. Lekvározzuk le a tetejét, és tegyük rá a másik piskótalapot.

Tegyünk egy tálcát a tortára, és súlyozzuk le, majd egy éjszakán keresztül préseljük. Miután lepréseltük, vágjuk le róla a sütőkarikát. Kenjük körbe forró lekvárral, és húzzuk át rózsaszín fondánnal. A fondán felmelegítésénél vigyázzunk, hogy ne menjünk 40 °C fölé. Óvatosan vízgőz fölött melegítsük. A fondán készítéséről videórecept megtekinthető: Fondán főzés

miele01

previous
Szilvás linzertészta
next
Rebarbarás epres sütemény
previous
Szilvás linzertészta
next
Rebarbarás epres sütemény

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here