Nagy főzőedényben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk kb. 1 perc alatt. Hozzáadjuk a salottahagymát, és további 1 percig pároljuk. Egy időben beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a magtalanitott chili paprikát, és további 1 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hámozott és magtalanított húsát, majd rövid ideig tartó együtt párolás után hozzákeverjük a paradicsompürét. 1/2 dl fehérbor hozzáadásával, folyamatos kevergetés mellett összeforrósitjuk. A tűzhelyünket magasabb fokozatra kapcsoljuk, majd beletesszük a megtisztitott és átvizsgált fekete kagylókat. Hozzáöntjük a maradék fehérbort, és fedő alatt kb. 3 percig, magas hőmérsékleten hőkezeljük. Közben apróra vágjuk a petrezselymet. 3 perc elteltével a fedőt levéve keverőkanállal a kagylókat megkeverjük, beleszórjuk a petrezselyem felét, majd újra lefedve további 3 percig főzzük. Előmelegitett tányérokra szervirozzuk a kagylókat, és a maradék petrezselyem felhasználásával díszítjük. Friss, tört bagettel tálaljuk és fogyasztjuk.