A cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és az olívaolajat, majd ha az élesztő egy kicsit felhabzott, ezt is hozzáadjuk, és egy kellemes, rugalmas tésztát gyúrunk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy kevés olajon megpároljuk. A radicchio-t is felszeleteljük, torzsáját eltávolítjuk. A chilit felszeleteljük, a hagymához adjuk, sózzuk, majd beletesszük a radicchio káposztát és megfonnyasztjuk. Amikor már jól összeesett, ráöntjük a paradicsomszószt, beletesszük a felkockázott fokhagymát is. A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb darabot lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy tortaformába helyezzük úgy, hogy túllógjon az oldalán. A káposztás tölteléket elterítjük a tésztán, erre terítjük rá a sonkaszeleteket, majd rászórjuk a reszelt sajtot, újabb réteg sonka következik, majd megint reszelt sajt. A kisebb darab tésztát a tortakarika méretének megfelelően kinyújtjuk, ez lesz a torta teteje. Elegyengetjük a ráhelyezett tésztát, az esetleges túlnyúló részeket levágjuk. Az összeállított tortát 30 percig langyos helyen kelesztjük. Végül 180 °C-on 20 perc alatt készre sütjük.