A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojássárgáját, melyben előzőleg elkevertük a citromhéjat és a vaníliát. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet, majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük. 210 °C-os sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, a felületét enyhén meglisztezzük, és egy másik sütőpapírra fordítjuk. Ilyenkor finoman megnyújtófázhatjuk, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de ne tömörítsük össze. Amikor langyosra hűlt, söpörjük le róla a lisztet, és távolítsuk el a sütőpapírt. Ezt a sütőpapírt tegyük a piskóta alá, ez segítségünkre lesz a piskóta feltekerésekor. Kenjük meg a piskóta tépett oldalát forró lekvárral, majd tekerjük fel, és csavarjuk a sütőpapírba. Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés előtt.