A lisztbe belerakjuk a vizet, az élesztőt, a cukrot, majd hagyjuk egy kicsit, hogy felfusson. Utána hozzárakjuk a sót és az olvasztott vajat. Összegyúrás után berakjuk a gőzpárolóba kelesztési fázisra, 30 percre 40 °C-ra. A töltelékhez a főtt tojást lereszeljük, összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, zöldhagymával és az apróra vágott füstölt tokhallal. Sózzuk, borsozzuk. Mártás: A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával, zöldhagymával, zöldpaprikával. Fél óra után vékonyra nyújtjuk a tésztát, és annyi részre osztjuk, ahány pirogot szeretnénk készíteni belőle. A tölteléket a kiszaggatott rész egyik oldalára tesszük úgy, hogy maradjon a szélén legalább 1 cm, a másik részét pedig ráhajtjuk a tésztára. A széleit jól összenyomkodjuk, enyhén megszúrjuk villával. 180 °C-on 18-20 perc alatt készre sütjük.