Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Pelmenyi – tészta batyu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
2.00 bögre finomliszt
2.00 db tojás
3.00 ek meleg víz
20.00 g
10.00 dkg darált marhahús
10.00 dkg darált sertéshús
2.00 dkg darált birkahús
hagyma
bors

Pelmenyi – tészta batyu

Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 8
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share


    Két bögre finomlisztet összegyúrunk két tojással és annyi meleg vízzel, amennyit a tészta felvesz. Gyúrjunk egy jó rugalmas tésztát, majd konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 40 dkg darált húst (marha-, sertés- és birkahúst) összedolgozunk két fej apróra vágott vöröshagymával, fél kk őrölt feketeborssal és kb. fél kk sóval. Van, aki előpirítja a húst, most az eredeti recept alapján nyersen tesszük majd a tölteléket a tésztába. Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakörök közepére 1-1 púpozott kk-nyi tölteléket halmozunk, félbehajtjuk őket, az így keletkezett félkörök széleit óvatosan összenyomkodjuk. Szükség esetén kicsit bevizezhetjük a széleket, hogy jobban tapadjanak egymáshoz – végül a táskák csücskeit egymáshoz illesztjük, hogy kis gyűrűket kapjunk. A főzéshez egy-két kk só, egy-két ek olaj és bő vizet forralunk, a tésztadarabokat a forrásban lévő vízbe óvatosan beledobjuk. Mintegy 15 percnyi főzés után a pelmenyi-darabokat tésztaszűrővel óvatosan kihalásszuk a vízből, és tetszés szerint tejföllel tálaljuk.

    miele01

    previous
    Pirított borjúmáj
    next
    Kacsacomb zellerpürével
    previous
    Pirított borjúmáj
    next
    Kacsacomb zellerpürével

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here