Két bögre finomlisztet összegyúrunk két tojással és annyi meleg vízzel, amennyit a tészta felvesz. Gyúrjunk egy jó rugalmas tésztát, majd konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 40 dkg darált húst (marha-, sertés- és birkahúst) összedolgozunk két fej apróra vágott vöröshagymával, fél kk őrölt feketeborssal és kb. fél kk sóval. Van, aki előpirítja a húst, most az eredeti recept alapján nyersen tesszük majd a tölteléket a tésztába. Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakörök közepére 1-1 púpozott kk-nyi tölteléket halmozunk, félbehajtjuk őket, az így keletkezett félkörök széleit óvatosan összenyomkodjuk. Szükség esetén kicsit bevizezhetjük a széleket, hogy jobban tapadjanak egymáshoz – végül a táskák csücskeit egymáshoz illesztjük, hogy kis gyűrűket kapjunk. A főzéshez egy-két kk só, egy-két ek olaj és bő vizet forralunk, a tésztadarabokat a forrásban lévő vízbe óvatosan beledobjuk. Mintegy 15 percnyi főzés után a pelmenyi-darabokat tésztaszűrővel óvatosan kihalásszuk a vízből, és tetszés szerint tejföllel tálaljuk.