Piskóta készítése: A piskótához 140 g cukrot 7 db tojássárgájával és az egész tojással folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük (max. 85°C), majd kihűlésig kemény habbá verjük. A tojáshabba óvatosan belekeverjük a 90 g olvasztott vajat és a citrushéjak felét, végül beleforgatjuk a lisztet. A bekevert masszát előkészített tortakarikába töltjük, majd előmelegített sütőben 160°C-on 45 perc alatt készre sütünk.
A krémhez egy kevés tejben feloldjuk a keményítőt és a 3 db tojássárgáját. A többi alapanyagot felforraljuk a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a keményítős résszel. Még melegen turmixoljuk simára.
A kihűlt piskótát vágjuk három részre. A kihűlt krémalapot keverjük el egy kevés rummal (ízlés szerint), majd lazítsuk fel 300 g felvert tejszínhabbal és fixáljuk három lapzselatinnal. A bekevert krémet töltsük a tortalapok közé, ízlés szerint szórjunk bele friss gyümölcsöt. A piskótalapokat kevés rummal meglocsolhatjuk.
Hűtőben egy éjszakát dermesszük. Díszítsük kevés tejszínhabbal, friss gyümölccsel.
Ha esetleg szárazabbra sikerül a piskótánk, akkor töltés közben a lapokat kenjük meg egy kevés cukorsziruppal, amelybe ízlés szerint rumot is adagolhatunk. A cukorsziruphoz 200 g cukrot és 80 ml vizet forraljunk össze. Pikánsabbá tehetjük, ha pár szelet citromot, narancsot is beleforralunk.