A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kis vajon megpirítjuk, de figyeljünk rá, hogy a vaj ne égjen meg. Miközben pirul a szalonna, összedaraboljuk a többi hozzávalót. Apró kockákra vágjuk a sárga- és fehérrépát és a póréhagymát. A póréhagymát hozzátesszük a piruló szalonnához. Ha a szalonna és a hagyma egy kicsit megdinsztelődött, hozzáadjuk a többi zöldséget is. Körülbelül 5 percig pirítjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és feldaraboljuk. Ezután összedaraboljuk a bazsalikomot, kakukkfüvet és a rozmaringot. A késheggyel szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott fűszernövényeket és a kis sót is hozzátesszük. Felöntjük húsleves alappal, majd a vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a paradicsomokat és a tésztát. Friss bazsalikommal és egy kis parmezánnal a tetején tálaljuk.