A tojásokat a porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a mézet, az olvadt vajat, és keverjük simára. A fűszereket szórjuk a lisztre, arra a szódabikarbónát, és adjuk hozzá a nedves keveréket, majd alaposan keverjük össze. Ekkor ragacsos, nyúlós, nagyon lágy a tészta, de ezzel nincsen semmi baj – majd tegyük be a hűtőbe 1 órára pihenni. Ha letelt a pihentetés ideje, gyúrjuk át a tésztát, majd enyhén lisztes alapon nyújtsuk 3-5 mm vékonyra.
Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat), vajazzuk ki a tepsit, és vegyük ki a sütőrácsot. Tetszőleges formájú süteménykiszúróval formázzuk a mintákat, és helyezzük a tepsire, egymástól 1 cm távolságra. 180 °C-on süssük 10-12 percig, és a tepsin hagyjuk kihűlni, ha teljesen kihűlt, lehet dekorálni.
Tippek: Lehet még változtatni a fűszereket ízlés szerint. Ha nem egyszerre formázzuk meg a teljes tészta mennyiséget, akkor felhasználásig tartsuk hűtőben.
Ha a tésztából félgömböket formázunk, akkor készíthetünk (akár aszalt gyümölcsökkel töltött vagy csokoládéba mártott) mézes puszedlit is, ekkor a sütési idő kicsit hosszabb, kb. 13-15 perc.