Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.Keverjük össze a kakaót, a kukoricalisztet, a csokoládét és a mandulát egy tálban.Gőz felett 5-6 percen keresztül verjük fel a tojást cukorral és egy csipet sóval, míg habos lesz.Forgassuk bele először a vajat, majd a kakaós keveréket.Töltsük a tésztát a tepsibe, egy habkártya segítségével oszlassuk el simára.Süssük 18-20 percen keresztül.Borítsuk a megsült tésztát egy papírkendőre, távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.A töltelékhez alacsony fokozaton lassan melegítsük fel a tejszínt a felvágott vaníliarúddal. Takarjuk le, és vegyük le a tűzről 10 percre.Egy tálba aprítsuk bele a csokoládét.Vegyük ki a vaníliarudat a tejszínből, öntsük rá a csokoládéra, és kevergessük, míg elolvad. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük éjszakára a hűtőbe.A bevonathoz 140 ml vízben forraljuk fel a cukrot, majd hagyjuk visszahűlni 70 °C-ra.Turmixgépben daraboljuk fel a csokoládét egészen apróra, majd gőz fölött olvasszuk fel egy edényben.Öntsük az olvadt csokoládét és az olajat a cukorszirupba, alaposan keverjük össze a közepétől a széle felé haladva, majd hagyjuk kicsit kihűlni.Verjük fel a vaníliás tölteléket egy botmixerrel.A kihűlt tésztát vágjuk két egyforma négyzetre.Az egyiket kenjük be a vaníliás-csokoládés krémmel, majd a másik felét tegyük a tetejére. Finoman nyomkodjuk rá.A langyos bevonót egyenletesen kenjük a torta tetejére. Díszítsük a szélét manduladarabokkal.Tegyük az elkészült tortát pár órára a hűtőbe.