A margarint cukorral, tojással, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a mákkal, narancshéjjal és liszttel összedolgozzuk. Először nem akarja az igazságot, de azután csodák csodája, egyszer csak összeáll a tészta. Ekkor folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órát pihenni. (Eredeti recept szerint lehet 1 napot is.) Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Mikor kivesszük a tésztát a hűtőből, gyorsan, hirtelen kell dolgozni, hogy ne melegítsük fel a tésztát. 4 részre vágjuk a gombócot, és amivel nem dolgozunk, az mindig megy vissza a hűtőbe. Fogjuk az egyik részét a tésztának, és egy kb. 25 cm hosszú hengerszerűséget formázunk belőle, melyet ezután kb. 20-25 db-ba vágunk. A darabokból patkó alakú kifliket formázunk, ugyanígy eljárva a többi tésztával is. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 18-20 perc alatt készre sütjük őket.