Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mákos vaníliás kifli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 csomag vaníliás cukor
330.00 g lágy margarin
330.00 g vaj
140.00 g cukor
1.00 csipet
1.00 db tojás
1.00 db narancs reszelt héja
400.00 g finomliszt
140.00 g darált mák

Mákos vaníliás kifli

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 10
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share


A margarint cukorral, tojással, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a mákkal, narancshéjjal és liszttel összedolgozzuk. Először nem akarja az igazságot, de azután csodák csodája, egyszer csak összeáll a tészta. Ekkor folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órát pihenni. (Eredeti recept szerint lehet 1 napot is.) Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Mikor kivesszük a tésztát a hűtőből, gyorsan, hirtelen kell dolgozni, hogy ne melegítsük fel a tésztát. 4 részre vágjuk a gombócot, és amivel nem dolgozunk, az mindig megy vissza a hűtőbe. Fogjuk az egyik részét a tésztának, és egy kb. 25 cm hosszú hengerszerűséget formázunk belőle, melyet ezután kb. 20-25 db-ba vágunk. A darabokból patkó alakú kifliket formázunk, ugyanígy eljárva a többi tésztával is. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 18-20 perc alatt készre sütjük őket.

miele01

previous
Kapros-köményes-ánizsos szívsalátaleves
next
Amarettini kávésütemény
previous
Kapros-köményes-ánizsos szívsalátaleves
next
Amarettini kávésütemény

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here