A gubához a kifliket apró kockákra vágjuk és összekeverjük a mákkal. A tojás sárgáját a tej kb ¼ részével elkeverjük. A többi tejet a 40 g cukorral felforraljuk, belekeverjük a sárgáját, majd ezt a kiflis résszel elkeverjük. Kivajazott formákban 200 C-fokon kb 15 perc alatt kisütjük. A vanília habhoz a 2 db tojásfehérjét, a 120 g cukrot és a vaníliát vízgőzön csípősre (max 85 C fok) melegítjük, majd félkemény habbá verjük, melyből két vizes kanállal galuskát vagy nyomózsákkal gömböt formázunk a kisült mákos guba tetejére. A plezírhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük az 1 db tojásfehérjét, végül beleforgatjuk a lisztet. Előre elkészített sablonnal papírvékony díszeket készítünk belőle és megszórjuk kevés darálatlan mákkal, majd 200 fokos sütőben kb. 20 mp alatt megsütünk. A szeder öntethez lehetőleg friss gyümölcsöt használjunk. Pár szép szemet válogassunk ki a tálaláshoz. A szedret ízlés szerint kb 30% cukorral forraljuk fel, turmixszoljuk le, majd passzírozzuk át egy szűrőn és rögtön tegyük jégre, így jobban megtartja a szép színét. Tálaláskor használjuk.