Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mákos guba tányérdesszert formában

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
2.00 db kifli
200.00 ml tej
40.00 g cukor
50.00 g darált mák
1.00 db tojássárgája
3.00 db tojásfehérje
120.00 g cukor
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
70.00 g puha vaj
70.00 g porcukor
100.00 g liszt
300.00 g szeder

Mákos guba tányérdesszert formában

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 10
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A gubához a kifliket apró kockákra vágjuk és összekeverjük a mákkal. A tojás sárgáját a tej kb ¼ részével elkeverjük. A többi tejet a 40 g cukorral felforraljuk, belekeverjük a sárgáját, majd ezt a kiflis résszel elkeverjük. Kivajazott formákban 200 C-fokon kb 15 perc alatt kisütjük. A vanília habhoz a 2 db tojásfehérjét, a 120 g cukrot és a vaníliát vízgőzön csípősre (max 85 C fok) melegítjük, majd félkemény habbá verjük, melyből két vizes kanállal galuskát vagy nyomózsákkal gömböt formázunk a kisült mákos guba tetejére. A plezírhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük az 1 db tojásfehérjét, végül beleforgatjuk a lisztet. Előre elkészített sablonnal papírvékony díszeket készítünk belőle és megszórjuk kevés darálatlan mákkal, majd 200 fokos sütőben kb. 20 mp alatt megsütünk. A szeder öntethez lehetőleg friss gyümölcsöt használjunk. Pár szép szemet válogassunk ki a tálaláshoz. A szedret ízlés szerint kb 30% cukorral forraljuk fel, turmixszoljuk le, majd passzírozzuk át egy szűrőn és rögtön tegyük jégre, így jobban megtartja a szép színét. Tálaláskor használjuk.

miele01

previous
Húsvéti fonott kalács, hat szálból
next
Töltött padlizsán
previous
Húsvéti fonott kalács, hat szálból
next
Töltött padlizsán

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here