A kalácsot kg. 1 cm-es kockákra vágjuk, 9 dl tejet felforralunk, a maradék 1 dl tejjel majd a tojássárgáját keverjük össze. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a cukorral együtt belerakjuk a tejbe. Felütjük a tojásokat, 4 tojás sárgájára, 2 fehérjére lesz szükség. Egy almát lereszelünk, és belefacsarjuk egy citromnak a levét. Össze öntjük a felforralt tejet és a tojássárgájával összekevert tejet, majd nyakon öntjük vele a felkockázott kalácsot. A masszát beleöntjük a tortaformába és 200 fokon, 20-25 percig sütjük. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral összekeverjük, és folytonos keverés mellett, kb 85 fokra hevítjük, majd habot verünk belőle. Közben a torta réseit megtöltjük a reszelt almával, majd a habbal díszítjük, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.