Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Máglyarakás

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
750.00 g szikkadt kalács
1000.00 ml tej
200.00 g cukor
1.00 db vaníliarúd
1.00 db citrom
4.00 db tojássárgája
1.00 db alma
2.00 g baracklekvár
100.00 db tojásfehérje
cukor

Máglyarakás

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 6
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A korpusz elkészítéséhez a kalácsokat vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Tegyünk fel forrni 900 ml tejet a 200 g cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a citrom lereszelt héjával. A maradék 100 ml tejet keverjük el a tojássárgájával. A felforrt tejet gyorsan keverjük el a tojássárgájás eleggyel, majd öntsük rá a felkockázott kalácsra, és fakanállal forgassuk össze. Töltsük bele az olvasztott vajjal kikent szilikon tortaformába, és gondosan tömködjük bele a réseibe. Előmelegített 200 °C-os sütőben 20 perc alatt süssük készre. Amint megsült fordítsuk át, és válasszuk le a szilikonformát. A töltelékhez reszeljük le az almát, és facsarjuk rá a citrom levét, végül enyhén pároljuk meg. A reszelt almát pakoljuk a korpusz üregeibe, és öntsük le forró baracklekvárral. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral folyamatos keverés mellett csípősre melegítem (beledugom az ujjam, és ha a forróság megcsípi, akkor jó) maximum 85°C-ig. Ezután kihűlésig, lágy habot verek belőle. A kész habot csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltöm, és a korpusz betöltött üregeit lezárva feldresszírozom a tortát. A habot 175 °C-on kb. 10 perc alatt rásütöm a tortára.

miele01

previous
Korianderes lazacpogácsa
next
Bárányragu gratin mártással
previous
Korianderes lazacpogácsa
next
Bárányragu gratin mártással

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here