A hideg vajat a liszttel gyors mozdulatokkal vagy egy keverőgéppel összekeverjük, és egynemű nagy vajas masszát fogunk belőle készíteni. Ha elkészült, fóliába rakjuk. Ez lesz a hajtogatott tészta egyik része. Fontos, hogy kézzel nem szabad sokáig gyúrni a tésztát, mert megolvad a vaj. A lisztes részhez a hozzávalókat ugyanúgy összegyúrjuk, de a vizet fokozatosan adagoljuk, figyeljük, hogy veszi be a liszt. Pici sót rakhatunk bele. A tésztákat fél óráig pihentetjük. Először kinyújtjuk a lisztes részt, nagyjából 2 cm vastagra. A vajas tömböt a tészta közepére rakjuk, és körbehajtogatjuk. Lefordítjuk, és kinyújtjuk. Összehajtogatjuk, lefóliázzuk és pihentetjük. Ezt kb. hatszor ismételjük meg ahhoz, hogy igazi leveles tésztát kapjunk.