A lencsét átmossuk, és néhány órára vagy egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Amíg pirul, kisebb falatnyi darabokra vágjuk a zöldséget, és ezt is beledobjuk, a húst kockára vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és beletesszük a fűszereket. A káposztát hideg vízzel átmossuk, kézzel kinyomkodjuk, és maroknyi adagokban kisebbre vágjuk, majd beletesszük a levesbe. A lencséről leöntjük a vizet, és azt is hozzátesszük, közben annyi folyadékkal öntögetjük, hogy jól ellepjen mindent. Befejezés előtt legalább fél órával a kolbászt forró vízben dörzsölve átmossuk és lehántjuk a héját, fél karikára vágjuk, és azt is belekeverjük a levesbe. Aki csípősen szereti, tehet bele még bármilyen csípősségfokozót is. Közben sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy egy nagyon sűrű egy tál leves legyen belőle. Egészen alacsony hőfokon összesen legalább 3 órát hagyjuk főni.