A lazacpisztrángot megtisztítjuk, eltávolítjuk a belsőségeket. A szárnyúszója mellé bevágunk, a gerincoszlop mentén végigvágjuk a halat és levesszük róla a filét. A filéről levesszük a szálkákat, és a zsíros részeket, így egy szép egységes filét kapunk. A halszeleteket egyforma méretűre vágjuk, és belerakjuk egy gőzpárolós edénybe. A tetejére vajat szeletelünk és 65°C-on 8-10 percig pároljuk. A polentához a kukoricadarát forró vízzel keverjük, rakjunk hozzá vajat és 1 gerezd fokhagymát. Sóval ízesítsük. Egy tejbegríz állagú krémet kell hogy kapjunk. A vajmártáshoz először egy redukciót főzünk. A hagymát a fehérborral és a borecettel felfőzzük, majd egy serpenyőbe leszűrjük. A serpenyőbe rakjuk a jéghideg vajkockákat, pár perc alatt be fog sűrűsödni. A halat sült céklával, polentával és vajmártással tálaljuk.