A velőscsontot egy lábasban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi majdnem ellepi. A sárgarépát, fehérrépát és a zellert darabokra, a hagymát négybe vágjuk, és mindet a lábosba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, sót, néhány szem egész borsot, és kis lángon 1 órán át főzzük. A gombát megtisztítjuk, a leveshez adjuk, további fél órát főzzük. Szűrőkanállal kivesszük belőle a megfőtt gombát, félretesszük, melegen tartjuk. A levest leszűrjük, és a levet visszatesszük a tűzre. A bort beleöntjük, még egyszer felforraljuk, majd a tejszínt hozzáadjuk, elkeverjük, de már nem forraljuk. A tányérokba néhány darab kucsmagombát teszünk, rámerjük a levest. A levesben főzött velőscsontban lévő velőt a megpirított kenyérszeletekre kenve a leveshez adhatjuk.