A kockára vágott szalonnát jól megpirítjuk. Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a reszelt vagy nagyon apróra vágott fokhagymát. Később hozzáadjuk még a savanyú káposztát és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ha a káposzta túl savanyú lenne, öblítsük át, de nem szabad áztatni, ezzel a C vitamint mosnánk ki belőle. Többször vágjuk át, hogy ne legyenek benne nagy szálak. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászokat és füstölt húsokat. Ízesítsük őrölt köménymaggal, sóval (a sóval óvatosan, a füstölt húsok sósak). Főzzük puhára a kolbászokat, húsokat, de a káposzta azért maradjon roppanós. Rántást készítünk a zsírból, lisztből, pirospaprikából, és berántjuk a levest.