Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Juhtúrós sztrapacska

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 kg Burgonya
1.00 db tojás
60.00 dkg finomliszt
2.00 g
75.00 g bors
5.00 ek olaj
4.00 dkg juhtúró
50.00 dl tejföl
1.00 g fokhagyma
füstölt szalonna
tejföl

Juhtúrós sztrapacska

Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 4
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share

    Juhtúrós sztrapacska recept

    Először a tésztát készítjük el. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd a kézireszelő legapróbb lyukán lereszeljük. (Csak így lesz igazán burgonyaízű a tészta, ami a sztrapacskánál nem hátrány, sőt!) Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, illetve apránként a lisztet. (Ha túl híg lenne, még adható hozzá kevés liszt.) Sűrű nokedli tésztát kell kapnunk. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, ha már lobog, a tésztát nokedliszaggatóval 4-5 adagban beleszaggatjuk, s kifőzzük. Ha a nokedlik felúsztak a víz felszínére, még két percig főzzük. Az egyes adagokat tésztaszűrővel kihalásszuk, jól lecsöpögtetjük.

    Szalonna pörc elkészítése

    Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szalonnát, és közepes lángon, kavargatva pörcösre pirítjuk. Ha kész, a kiolvadt zsírral együtt átöntjük egy nagy keverőtálba. Jó nagy legyen, mert ebbe fogjuk összekeverni a már kifőtt tésztát. A szalonnapörcök mellé tesszük a juhtúrót a tejföllel, és elkeverjük. Mehet bele az áttört fokhagyma, valamint a bors is. (A sós ízről már gondoskodik a szalonna és a juhtúró.)

    A nokedli tésztát a juhtúrós keverékhez adjuk, amikor az összes adag tészta kifőtt. Alaposan elkeverjük a túróval.

    Jó étvágyat kívánunk!

    miele01

    previous
    Lencsés kolbászos tészta
    next
    Barnamártás
    previous
    Lencsés kolbászos tészta
    next
    Barnamártás

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here