A bárányhúst megmossuk, kis darabokra aprítjuk, majd leszikkasztjuk. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk, sózzuk majd a zöldségeket felaprítjuk, ezután a tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát. Ráöntünk két ek vizet, és a tűzre visszatéve rátesszük a húsdarabokat. Mint egy pörköltet megfőzzük körülbelül félfőzésig mikor ezt elértük hozzáadhatjuk a többi zöldségeket, majd pedig kétliternyi vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, meghintjük törött feketeborssal, és a húst puhára főzzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, egy keveset a levesből adunk a habarásba majd a forrásban lévő levest behabarjuk. A csontokat távolítsuk el a levesből. Ismét felforraljuk, végül a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra metélt kaporral meghintve azonnal tálaljuk. (Aki szereti a tárkonyt, az ne kaporral, hanem tárkonnyal fűszerezze, és kevés citromlével, csipetnyi cukorral tegye még pikánsabbá a leves ízét.)