Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Hortobágyi húsos palacsinta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 kg csirkecomb
2.00 g hagyma
2.00 db zöldpaprika
2.00 db paradicsom
4.00 ek olaj
2.00 kk pirospaprika
15.00 dkg liszt
3.00 db tojás
4.00 dl tej
4.00 dl tejföl

Hortobágyi húsos palacsinta

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Hortobágyi palacsinta recept

A csirkecombokat leöblítjük, a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük. A hagymát 2 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst.

Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk.

Majd kiszedjük a combokat, leszedjük a húst a csontról és apróra vágjuk.

Palacsinta tészta elkészítése

Ezalatt a palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 ek olajat, lefedjük, és 30 percet pihentetjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk.

Hortobágyi húsos palacsinta elkészítése

Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

Hortobágyi palacsinta sütése

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc).

miele01

previous
Lazacfilé avokádós tatárral
next
Töltött rizottó
previous
Lazacfilé avokádós tatárral
next
Töltött rizottó

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here