Élesztős tésztát készítünk. Ehhez 40 dkg lisztet egy kk-nyi cukorral, fél élesztővel, 1,5 dl tejjel felfuttatunk. Belerakunk 5 dkg olvasztott vajat és 0,5 dl olívaolajat. Belerakunk egy egész tojást, majd összegyúrjuk. Berakjuk a sütőbe 30 perces kelesztési fázisra, klímavezérléssel, alsó-felső hővel. A hagymás töltelékhez vágjuk félkarikára az édeshagymát, és pároljuk üvegesre az 1 dl olajon. Sóval ízesítjük, a pirítás közben rakjunk bele 3-4 babérlevelet, s borsozzuk meg. Pirítsuk meg így együtt szépen a hagymát. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk. (Bőségesen lehet benne bors.) A kíhűlt pirított hagymával összekeverjük. Egy tortaformát a tészta felével kibélelünk, rárakjuk a hagymás tölteléket, és a tetejére rakjuk a kinyújtott tészta másik felét. Megszúrkáljuk, és 180°C-on készre sütjük. Megkenjük a tetejét sárgájával a megsülés vége előtt 10 perccel, így szép fényes, piros felületet fogunk kapni.