Vágjuk össze a vöröshagymát nagyobb darabokra. A libazsíron pirítsuk meg a hagymát, adjunk hozzá egy kis sót. Langyos vízbe tegyük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, a tetejére szórjunk egy kanál lisztet, ez segíti a folyamatot. Közben hagyjuk kihűlni a pirított hagymát. Mérjük ki a lisztet, adjunk hozzá egy kk-nyi sót, az élesztőt, illetve a vöröshagymát. Keverjük össze kézzel vagy dagasztógéppel. Ha már jól összeállt a tészta, formázzuk meg, és helyezzük rá a sütőlemezre. A tetejét vagdossuk be. Szórhatunk a tetejére nagy szemű sót. Kenjük be a tetejét vízzel, és helyezzük be keleszteni egy 40 °C-os, magas páratartalmú sütőbe vagy gőzpárolóba. 30 perc kelesztés után 25-30 percet sütjük 210 °C-os sütőben. A végén kenjük meg vizes ecsettel, ettől lesz szép fényes.