A mandulás piskótához a vajat a fehércsokoládéval megolvasztjuk, az átszitált lisztet a mandulaliszttel elkeverjük. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a fehércsokoládét és a vajat, végül lazán hozzákeverjük a lisztet és a mandulalisztet. Szilikonos sütőpapíron 1 cm vastagon szétterítjük. 210 °C-os sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűlés után megfelelő méretű kerek kiszúróval kiszúrjuk. A csokoládé mousse-hoz a tejszínhabot verjük nem túl kemény habbá, helyezzük bele a vaníliát, és tegyük félre. Az egész tojásokat a sárgájával kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük fel 118 °C-ra. Amint elérte ezt a hőfokot, lassú keverés mellett vékony sugárban csurgassuk a tojáshabhoz, ha az egész cukorszirup benne van, állítsuk ismét gyors fokozatra, és kihűlésig verjük kemény habbá. A mousse bekeverésekor az olvasztott csokoládét gyors mozdulatokkal keverjük simára a tejszínhab 1/3-részével, majd folytonos keverés mellett adagoljuk hozzá a tojáshabot, majd a tejszínt. Ehhez használjunk szilikonos hablapátot. A céklás karamellköpenyhez az összetevőket keverjük össze. Adagoljunk kis mogyorónyi halmokat szilionos sütőpapírra, majd süssük kb. 2 percet 180 °C-on. Fel fog forrni a sütőben, és szét is fog terülni, akkor jó, ha a széle kissé barnul. A bevonó ganache-hoz a tejszínt forraljuk fel, majd öntsük a csokira és hagyjuk állni 1-2 percig, hogy a meleg átjárja. Ezt követően keverjük simára, de vigyázzunk, hogy a lehető legkevesebb buborékot keverjük bele. Összeállításhoz a csokimousse-t adagoljuk nyomózsákkal félgömb formákba, a közepébe tegyünk egy szem Lindt golyót, majd zárjuk le a kiszúrt piskótával. A betöltött formákat fagyasszuk ki, majd enyhén forró vízbe mártva kifordíthatjuk a formából. A desszerteket húzzuk át a langyos ganache-sal. Az aljukat vékonyan panírozzuk mandulaliszttel, a tetejébe állítsuk bele a céklakaramellt.