Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Elegáns Lindt-desszert

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
8.00 db tojásfehérje
100.00 g cukor
50.00 g liszt
80.00 g mandulaliszt
80.00 g olvasztott vaj
80.00 g fehércsokoládé
8.00 db tojássárgája
4.00 db tojás
160.00 g kristálycukor
54.00 g víz
640.00 g étcsokoládé
800.00 g állati tejszín
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
60.00 g cukor
15.00 g liszt
25.00 ml céklalé
30.00 g olvasztott vaj
500.00 ml állati tejszín
500.00 g étcsokoládé

Elegáns Lindt-desszert

Konyha:
    • 45 perc
    • Személyek 8

    Ingredients

    Leírás

    Share


    A mandulás piskótához a vajat a fehércsokoládéval megolvasztjuk, az átszitált lisztet a mandulaliszttel elkeverjük. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a fehércsokoládét és a vajat, végül lazán hozzákeverjük a lisztet és a mandulalisztet. Szilikonos sütőpapíron 1 cm vastagon szétterítjük. 210 °C-os sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűlés után megfelelő méretű kerek kiszúróval kiszúrjuk. A csokoládé mousse-hoz a tejszínhabot verjük nem túl kemény habbá, helyezzük bele a vaníliát, és tegyük félre. Az egész tojásokat a sárgájával kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük fel 118 °C-ra. Amint elérte ezt a hőfokot, lassú keverés mellett vékony sugárban csurgassuk a tojáshabhoz, ha az egész cukorszirup benne van, állítsuk ismét gyors fokozatra, és kihűlésig verjük kemény habbá. A mousse bekeverésekor az olvasztott csokoládét gyors mozdulatokkal keverjük simára a tejszínhab 1/3-részével, majd folytonos keverés mellett adagoljuk hozzá a tojáshabot, majd a tejszínt. Ehhez használjunk szilikonos hablapátot. A céklás karamellköpenyhez az összetevőket keverjük össze. Adagoljunk kis mogyorónyi halmokat szilionos sütőpapírra, majd süssük kb. 2 percet 180 °C-on. Fel fog forrni a sütőben, és szét is fog terülni, akkor jó, ha a széle kissé barnul. A bevonó ganache-hoz a tejszínt forraljuk fel, majd öntsük a csokira és hagyjuk állni 1-2 percig, hogy a meleg átjárja. Ezt követően keverjük simára, de vigyázzunk, hogy a lehető legkevesebb buborékot keverjük bele. Összeállításhoz a csokimousse-t adagoljuk nyomózsákkal félgömb formákba, a közepébe tegyünk egy szem Lindt golyót, majd zárjuk le a kiszúrt piskótával. A betöltött formákat fagyasszuk ki, majd enyhén forró vízbe mártva kifordíthatjuk a formából. A desszerteket húzzuk át a langyos ganache-sal. Az aljukat vékonyan panírozzuk mandulaliszttel, a tetejébe állítsuk bele a céklakaramellt.

    miele01

    previous
    Citromos csirkemell trópusi gyümölcsökkel
    next
    Göngyölt csirkemell Mozzarellával
    previous
    Citromos csirkemell trópusi gyümölcsökkel
    next
    Göngyölt csirkemell Mozzarellával

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here