Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Dán torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
150.00 g vaj
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
4.00 db tojás
120.00 g 50%-os étcsokoládé
100.00 g mandula
150.00 g cukor
75.00 g liszt
350.00 g 50%-os étcsokoládé
350.00 ml 30%-os állati tejszín

Dán torta

Konyha:
    • 95 perc
    • Személyek 8
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share

    A vajat habosítsuk ki a vaníliával, és egyenként óvatosan keverjük bele a tojássárgákat. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, mert attól omlós lesz a piskóta. Keverjük hozzá a pörkölt (és kihűlt) mandulát, de tegyünk félre egy keveset a díszítésre, kb. 20 g-ot. Olvasszuk meg a csokoládét, (vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró), és tegyük félre. A tojásfehérjéből és a cukorból verjünk nem túl kemény habot. Ha a habot felvertük, csak akkor keverjük össze az olvasztott csokoládét és a kihabosított vajat habverővel gyors mozdulatokkal, apránként adagolva a vajat a csokoládéba. Ha simára kevertük, óvatosan keverjük el benne a felvert tojásfehérjét, majd forgassuk bele az átszitált lisztet. Oszlassuk el a sütőkarikában, és húzzuk fel a karika oldalára. Előmelegített 160°C-os sütőben 65-70 percig süssük. Ha kisült, a tetejét cukrozzuk meg, és fordítsuk át egy sütőpapírra. Amint kihűlt, kenjük át forró sárgabaracklekvárral, és kissé hagyjuk lebőrösödni. Végül húzzuk át ganache-sal, és szórjuk meg a tetejét a félretett mandulával. Ganache elkészítése: Az étcsokoládét tegyük egy vékony magas falu edénybe, amibe éppen belefér a botmixer. A tejszínt forraljuk fel, majd öntsük rá a csokoládéra. Hagyjuk kb. két percig, hogy olvadjon a csoki, majd botmixerrel keverjük simára. Vigyázzunk, hogy minél kevesebb légbuborékot juttassunk a ganache-ba, mert az csúnya lesz a torta felületén. Ha langyosra hűlt, áthúzhatjuk vele a tortát.

    miele01

    previous
    Húsvéti töltött kalács
    next
    Waldorf saláta
    previous
    Húsvéti töltött kalács
    next
    Waldorf saláta

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here