A vajat habosítsuk ki a vaníliával, és egyenként óvatosan keverjük bele a tojássárgákat. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, mert attól omlós lesz a piskóta. Keverjük hozzá a pörkölt (és kihűlt) mandulát, de tegyünk félre egy keveset a díszítésre, kb. 20 g-ot. Olvasszuk meg a csokoládét, (vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró), és tegyük félre. A tojásfehérjéből és a cukorból verjünk nem túl kemény habot. Ha a habot felvertük, csak akkor keverjük össze az olvasztott csokoládét és a kihabosított vajat habverővel gyors mozdulatokkal, apránként adagolva a vajat a csokoládéba. Ha simára kevertük, óvatosan keverjük el benne a felvert tojásfehérjét, majd forgassuk bele az átszitált lisztet. Oszlassuk el a sütőkarikában, és húzzuk fel a karika oldalára. Előmelegített 160°C-os sütőben 65-70 percig süssük. Ha kisült, a tetejét cukrozzuk meg, és fordítsuk át egy sütőpapírra. Amint kihűlt, kenjük át forró sárgabaracklekvárral, és kissé hagyjuk lebőrösödni. Végül húzzuk át ganache-sal, és szórjuk meg a tetejét a félretett mandulával. Ganache elkészítése: Az étcsokoládét tegyük egy vékony magas falu edénybe, amibe éppen belefér a botmixer. A tejszínt forraljuk fel, majd öntsük rá a csokoládéra. Hagyjuk kb. két percig, hogy olvadjon a csoki, majd botmixerrel keverjük simára. Vigyázzunk, hogy minél kevesebb légbuborékot juttassunk a ganache-ba, mert az csúnya lesz a torta felületén. Ha langyosra hűlt, áthúzhatjuk vele a tortát.