Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét a vajjal, majd a gőzről levéve hagyjuk kézmelegre hűlni, mielőtt bármit hozzákeverünk. A tojásokat és a sárgákat keverjük össze a cukorral habosra, adjuk hozzá a csokoládét, majd szitáljuk bele a lisztet. Adagoljuk szét 5-6 előre kivajazott formába az így kapott tésztát, legalább 1 cm-t hagyva a szélétől, és tegyük őket hűtőbe 1 órára – vagy a sütésig. A sütőt melegítsük fel 230 °C-ra, és amikor elérte a kívánt hőfokot, 12 percre helyezzük be a tortácskákat. A sütőből kivéve egy kés segítségével csúsztassuk ki a formából, és máris tálalható. Vaníliafagylalt, eper-, málna- vagy körtebefőtt mind illik hozzá, étteremben általában ezek társaságában kerül az asztalra, hogy mennyire lesz belül folyékony a csokoládé, azt a sütési időt határozza meg. A jó időzítés a titka mindennek.