A tojásfehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá. Az olvasztott étcsokoládét keverjük el a felveretlen tojássárgájával, majd lazán keverjük el a fehérjével. Végül óvatosan forgassuk bele az olajos magokat és a kakaóbab töretet. 2 kerek lapra van szükségünk a tortához. Kenjük szándékosan egy kicsit nagyobb átmérőjűre, mint 23 cm. Süssük 220 °C-on 13-14 percig. Miután kihűltek a piskóták, szúrjuk ki a tortakarikával. A leeső maradék piskótákra is szükség lesz, ezeket törjük apróra és keverjük el egy kevés csokoládé ganache-al. A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akkor keverjünk 3-4 evőkanállal az apróra tört maradék piskótához, és kenjük meg vékonyan a két lapot. A maradékot csomagoljuk el, és tegyük hűtőbe. Az olvasztott fehércsokoládéba keverjük bele a vaníliát és a kurkumát. A mascarponét a tejszínnel habosítsuk ki, vigyázzunk, hogy ne legyen törős. A tojássárgáját kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük fel 121 °C-ra. A tojássárgáját lassan habosítsuk, miközben csurgassuk hozzá a forró cukorszirupot. Kihűlésig habosítsuk tovább, már gyors fokozaton. Ha lehűlt a sárgája, állítsuk össze a krémet. Az olvasztott fehércsokoládéba habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük el a tejszínhab 1/4 részét, majd a többi tejszínhabbal és a sárgájával keverjük el, de már óvatosabban, hablapát segítségével. Torta betöltésekor a tortát tortasütő karikába töltjük, tehát az egyik piskótát helyezzük a tortakarikába. A krém egyik felét keverjük el a morzsás ganache-os résszel, de csak márványosra, és kenjük a bekészített alsó lapra, majd helyezzük rá a következő piskótát. Erre szedjük a maradék krémet – nem fogja teljesen kitölteni a karika magasságát. Simítsuk el a krémet, és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap hajszárító segítségével óvatosan olvasszuk le az oldaláról a tortakarikát. A maradék elcsomagolt ganache-krémet olvasszuk meg mikrohullámú sütőben. Csak tegyük be háromszor fél percre, miközben mindig átkevergetjük. Ha langyos és csomómentes a ganache, akkor áthúzhatjuk vele a tortát. Ízlés szerint díszítsük.