Az apróra vágott vöröshagymát vajon vagy margarinon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a zöldborsót, és átpároljuk. Hozzátesszük a gombaszeleteket, és tovább pároljuk. Ha elpárolgott a víz, a kockára vágott csirkemellet is hozzáadjuk, ezután borssal, ételízesítővel ízesítjük. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, répát, zellert, karalábét, majd a kelbimbót és a karfiolt is beletesszük a levesbe. Végül hozzáadjuk a babérlevelet, a tárkonyt, 1-2 szelet citromot, a kockára vágott burgonyát, és készre főzzük. Ha a hozzávalók megpuhultak, elzárjuk alatta a lángot, és legírozzuk: a tojások sárgáját a főzőtejszínnel elkeverjük, és a leveshez öntjük. Viszonylag sűrű levest kapunk.