Készítsünk a lisztből, mandulából, sóból, cukorból, vaníliás cukorból, kis kockákra vágott vajból, tojásból és a citrom aromából simára gyúrt tésztát.Pihentessük a tésztát kb. 30 percig hűtőben.Tegyük a tésztát liszttel megszórt felületre, és nyújtsuk kb. 5 mm vastagságúra.Éles késsel vágjuk kb. 1,5 x 3 cm nagyságú téglalapokra, tegyük sütőlapra, és süssük halvány aranysárgára. Készítsünk a porcukorból és kevés citromléből sűrű szirupot.A rudacskákat kenjük meg közvetlenül a sütés után a sziruppal. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés reszelt citromhéjjal.Hőfok: Forró levegő Sütési hely: 150-170 °C Sütési idő: alulról az 1., 2. vagy 3 . 18-22 perc Hőfok: Felső / Alsó hő Sütési hely: 170-190 C Sütési idő: alulról a 2.