Kétféle ciabattát fogunk készíteni: egy olívabogyós, illetve egy aszalt paradicsomosat. A lisztet az élesztővel és kevés sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olivaolajat, végül a cukrot is, és egy könnyű tésztát keverünk belőle, amit megkelesztünk. A kelesztés alatt a szárított paradicsomot illetve az olivabogyót felaprítjuk. Mikor a tészta megkelt, 2 részre osztjuk, majd belerakjuk a töltelékeket. A tepsit megvajazzuk, majd a cipókból egy hosszúkás szögletes formát készítünk, megkenjük a tetejüket olivaolajjal és készre sütjük. 10-15 perc alatt készül el, mérettől függően. 200-220°C-os sütő Kombinált párolás 1. lépés: 180 °C, 100% nedvességtartalom, 10 perc 2. lépés: 195 °C, 20 % nedvesslgtartalom, 20 perc