A céklát összeturmixoljuk, és a levéből, a lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk. 15-20 percre félretesszük pihenni. A tésztát egy tésztanyújtó gép segítségével kinyújtjuk, mag szintén a gép segítségével tagliatelle tésztát készítünk belőle. A raguhoz a szalonnát megpirítjuk. A hagymát és a körtét feldaraboljuk, majd a kakukkfűvel együtt hozzáadjuk szalonnához. A ragut kivesszük a serpenyőből, ám a zsírját benne hagyjuk. Ehhez öntjük hozzá a cukrot és megkaramellizáljuk. A körtéket és a durvára vágott diót beleöntjük, hozzáadunk egy diónyi vajat, mag visszaöntjük a ragut. Eközben egy fazékban vizet forralunk és ebben 3-4 perc alatt puhára főzzük a tésztát. A kifőtt tésztát a raguval tálaljuk.