Olvasszuk fel a vajat egy kisebb főzőedényben, majd dobjuk bele az apróra tört csokoládét és a vaníliát. Az olvasztott vaj hőmérséklete elegendő, hogy felolvassza a csokoládét, így azt csak el kell kevernünk benne. Ha lehűlt, adjuk hozzá az 5 tojássárgáját is, és tegyük félre. A tojásfehérjét a cukorral és a sóval, folyamatos keverés mellett melegítsük csípősen forróra (maximum 85 °C-), ezzel az a célunk, hogy felolvadjanak benne a cukorkristályok. Ezután verjünk nem túl kemény habot belőle. Az étcsokoládés keverékhez adjuk hozzá a fehérjehab 1/4 részét, és gyors mozdulatokkal keverjük simára. Majd adjuk hozzá a többi habot is, és óvatosan forgassuk össze. Az egészet oszlassuk el az előkészített jénai edényben. Előmelegített 175 °C-os sütőben 30 perc alatt süssük készre. Langyosan szeletelhető. Tálaláskor vaníliafagylalt és vaníliasodó adható mellé.