Főzzük bő sós vízben al dente-re (roppanósra) a spagettit. Öntsük le a vizet és hagyjuk jól lecsöpögni a spagettit. Pároljuk 100°C-on 5 percig a brokkolit. Helyezzük a gorgonzolát és a tejszínt egy kisebb edénybe, kevergetve forraljuk fel így a szószt, míg elolvad a sajt. Kézi mixerrel pürésítsük a gorgonzolás szószt. Melegítsünk elő egy edényt, majd helyezzük bele a spagettit, a rózsáira szedett brokkolit, a reszelt parmezánt. Keverjük jól össze, és ízesítsük igény szerint sóval és borssal. Tálaljuk a brokkolis spagettit gorgonzola-bazsalikom szósszal, paprika csíkokkal és bazsalikom levelekkel. Javaslat: Párolási időtartamok a gőzpárolóban Beállítás: Zöldség párolása 100 °C-on Párolási időtartam: 5 perc