A borjúragú elkészítéséhez vágjuk kockákra a sovány borjúhús, majd hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát, sárgarépát és a zellert. Vegyünk elő egy nagy fazekat, és öntsük bele az olajat. Mikor felhevült az olaj, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd a zöldségeket körülbelül 10 percig alacsony lángon. Ha kész, mert jól megpirultak a zöldségek és a hagyma is üveges, adjuk hozzá a húst, és hagyjuk, főzzük kicsit, amíg a hús meg nem pirul minden oldalán. Ezután adjuk hozzá a húslevest egy merőkanál segítségével addig, hogy befedje a teljes ételt. Lassú tűzön alacsony hőmérsékleten főzzük, fedjük le az edényt fedéllel, amíg a hús megpuhul (ez körülbelül 1 és fél óra lesz). A főzés felénél sózzuk és borsozzuk meg. Mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a burgonyát, ezután adjuk hozzá a húshoz 30 perccel a főzés vége előtt. Közben öntsünk hozzá lisztes vizes oldatot – egy ek lisztet oldjunk fel egy pohár vízben, hogy sűrűsödni tudjon az ételünk, és kevergessük alaposan!