Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Bakonyi borda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
8.00 db sertésborda
30.00 dkg gomba
1.00 db paprika
1.00 db paradicsom
1.00 g vöröshagyma
1.00 kk pirospaprika
0.00 dl olaj
0.00 dl zsír
20.00 dkg szalonna
3.00 ek liszt
1.00 kk liszt
2.00 dl tejföl

Bakonyi borda

Konyha:
  • 80 perc
  • Személyek 4
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A kicsontozott és felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat. Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát. A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát, és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült, belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát. Összekeverjük, kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást: a tejfölt egy kk-nyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk, és összeforraljuk. Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.

miele01

previous
Bárányborda vargányával és spenóttal
next
Legényfogó leves
previous
Bárányborda vargányával és spenóttal
next
Legényfogó leves

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here