Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Túrópogácsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
250.00 g tehéntúró
250.00 g vaj
250.00 g liszt
15.00 g
2.00 db tojássárgája
10.00 g élesztő
1.00 db tojássárgája
reszelt sajt

Túrópogácsa

Konyha:
  • 75 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze.Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral.Amikor csomómentes, gyúrjuk tovább a tojássárgájával és az élesztővel.Ha ezeket az összetevőket is eldolgoztuk, akkor gyúrjuk bele a lisztet, és dolgozzuk simára.A begyúrt tésztát tegyük két órára hűtőbe.Ha keményebbre hűlt, gömbölyítsük simára, és lisztezett asztalon nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra.Szaggassuk ki kisebb méretű kerek kiszúróval, a tetejét kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal.Szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig, majd 230 °C-os előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.

miele01

previous
Zöldborsó leves
next
Doveri nyelvhal, papír batyuban párolva
previous
Zöldborsó leves
next
Doveri nyelvhal, papír batyuban párolva

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.