Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Töltött rizottó

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 csomag rizottó rizs
10.00 dkg vaj
1.00 g fehérhagyma
1.00 l alaplé
1.00 csomag szárított paradicsom
10.00 dkg mozzarella
15.00 levél bazsalikom
10.00 dkg zsemlemorzsa
1.00 dl olívaolaj
3.00 dl fehérbor
1.00 marék reszelt parmezán

Töltött rizottó

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk s a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és a fehérborral felöntjük. Néhány percig pároljuk. Ha elfő a leve, alaplével pótoljuk, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük, pótolva az elfőtt levet. Fontos, hogy kicsit sűrűbb legyen a rizottónk, mint a megszokott. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, szükség esetén sózzuk, majd hagyjuk hűlni. A töltelékhez a mozzarellát vágjuk kockákra, a szárított paradicsomot is vágjuk kisebb darabokra, illetve aprítsuk fel a friss bazsalikomot. Fogjunk egy marék rizst, formázzunk a tenyerünkben belőle kelyhet, tegyünk belőle mindegyik töltelékből, majd készítsünk lapos lepényt, amelyet zsemlemorzsában megforgatunk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, s megsütjük a töltött rizottókat.

miele01

previous
Hortobágyi húsos palacsinta
next
Rántott szarvasgerinc
previous
Hortobágyi húsos palacsinta
next
Rántott szarvasgerinc

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.