Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Thai narancsos bélszín

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
50.00 dkg bélszín
2.00 ek sötét szójaszósz
1.00 ek kukoricakeményítő
1.00 tk őrölt fekete bors
2.00 csésze olaj
2.00 db szárított mandarinhéj
0.25 csésze víz
4.00 szelet firss gyömbér
1.00 ek narancshéj
2.00 ek száraz sherry
0.50 csésze narancslé
2.00 tk világos szójaszósz
1.00 ek Hoisin-szósz
1.00 ek ázsiai szezámolaj

Thai narancsos bélszín

Tulajdonságok:
    Konyha:
      • 30 perc
      • Személyek 4
      • Medium

      Ingredients

      Leírás

      Share


      Vágjuk a húst vékony csíkokra. Egy kisebb tálban keverjük össze a sötét szójaszószt, a kukoricakeményítőt és a borsot. Keverjük bele a húst, hogy mindenütt jól befedje a szósz, hagyjuk állni 10 percig. Forraljuk fel az olajat egy öntöttvas wokban közepes fokozaton, míg épp gőzölögni kezd. Süssük meg a marhacsíkokat ropogósra kisebb adagonként kb. 5 perc alatt. Utána papírtörlőn itassuk fel a felesleges olajat. A sütés után öntsük ki a wokból az olajat, de ne mossuk ki a wokot. Tegyük a wokot erős lángra, dobjuk bele a langyos vízben áztatott, feldarabolt szárított mandarinhéjat, gyömbért és narancshéjat. Kevergetve pirítsuk kb. 30 másodpercig, míg érezni nem kezdjük az illatát. Adjuk hozzá a sherryt, narancslevet, világos szójaszószt, hoisin szószt és a mandarináztatásból maradt vizet. Melegítsük enyhe forrásig, és főzzük kb 2 percig. Tegyük a marhacsíkokat a szószba, jól keverjük össze. Spricceljük meg a szezámolajjal. Azonnal, frissen tálaljuk.

      miele01

      previous
      Kardinális
      next
      Mustáros zöldséges sült hal
      previous
      Kardinális
      next
      Mustáros zöldséges sült hal

      Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

      A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.