Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Szilvás sütemény

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
30.00 dkg liszt
15.00 dkg margarin
5.00 dkg cukor
1.00 db tojás
1.00 dl tej
2.00 dkg élesztő
1.00 kg szilva
20.00 g fahéj
15.00 dkg liszt
15.00 dkg cukor
margarin

Szilvás sütemény

Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 8
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share

    Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben megfuttatjuk. Hozzáadjuk a margarint és a többi hozzávalót – jó, ha margarin picit puha –, összegyúrjuk, és fél óráig kelni hagyjuk vagy betesszük a gőzpárolóba kelesztés programra vagy Univerzális párolás – 40°C fok – 25 percre. Közben a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Egy pités tálat vagy egy kerek tortaformát kenjünk ki margarinnal. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd helyezzük a formába. A szilvákat a belsejükkel felfelé rakosgassuk rá a tésztára, úgy, hogy jó szorosan legyenek. A szilvához kell egy kis fahéj, ezt lehet a szilvára szórni vagy a morzsához keverni. A tetején lévő morzsához a cukrot, lisztet keverjük össze, majd a margarinnal dörzsölgessük szét úgy, hogy jól elkülönülő morzsadarabkákat kapjunk. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb 35 percig, hogy a tetején a morzsa aranybarna legyen.

    miele01

    previous
    Hagymás kenyér – Farkas Vilmossal
    next
    Karalábéfőzelék
    previous
    Hagymás kenyér – Farkas Vilmossal
    next
    Karalábéfőzelék

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.