Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Szilvás gombóc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 kg Burgonya
3.00 db tojás
10.00 dkg vaj
10.00 g
40.00 g szilva
50.00 g fahéj
porcukor
vaj
morzsa
finomliszt

Szilvás gombóc

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A hozzávalókat összekeverjük, vigyázva arra, hogy a lereszelt héjában főtt burgonya már kihűlt legyen. Egy kis időre visszarakjuk a hűtőbe keményedni. A töltelékhez a szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és fahéjas porcukorral összekeverjük. A pihentetés után kilisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra. Ezután 6×6 centis négyzeteket vágunk, és mindegyik közepére rakunk egy kis tölteléket. Ezekből gombócokat gyúrunk a videón látható módon. Gőzpárolóban megpároljuk, de ha nincsen gőzpárolónk, akkor bő forrásban lévő vízben kifőzzük. Akkor jó, ha a gombóc feljön a vízfelszínre. A vajat felhevítjük, megvárjuk, míg a víz elpárolog belőle, majd beleöntjük a morzsát, és megpirítjuk. A kész gombócokkal összekeverve tálaljuk. Ha nem akarunk vajat használni, akkor olajjal is elkészíthetjük.

miele01

previous
Brokkoli-csillagkarfiol saláta – Miele gőzpárolóban készült
next
Borjú piccata
previous
Brokkoli-csillagkarfiol saláta – Miele gőzpárolóban készült
next
Borjú piccata

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.