Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Szilvalekváros ravioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
375.00 g vaj
150.00 g cukor
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db tojás
45.00 dkg liszt
1.00 kk sütőpor
1.00 csésze őrölt mandula
0.50 üveg szilvalekvár

Szilvalekváros ravioli

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével, a citromhéjjal és a tojással habosítsuk ki 4-5 perc alatt, majd adjuk hozzá az őrölt mandulát, a sütőport és a lisztet, s gép segítségével készítsünk belőle kicsit ragacsosabb linzertészta állagú tésztát. A tésztát vegyük két részre, s folpackba csomagolva helyezzük hűtőbe 2-3 órára. Az egyik csomag hűtött tésztát sütőpapíron 0,5 centiméter vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a felesleges tésztát eltávolítjuk. A korongok közepére 1-1 kiskanál szilvalekvárt helyezünk. A másik csomag tésztát is kinyújtjuk 0,5 centiméter vastagra és az előzőnél kicsit nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepére egy kés segítségével egy X-et vágunk. Ezeket a korongokat a szilvalekváros körökre helyezzük, és egy pohár segítségével fixáljuk a széleiket. A tetejüket lekenjük egy egész tojással. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

miele01

previous
Narancsos sütőtökkrémleves
next
Spárgával töltött csirkemell a Béterv-ben
previous
Narancsos sütőtökkrémleves
next
Spárgával töltött csirkemell a Béterv-ben

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.