Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Rosé borhab torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
4.00 db tojás
80.00 g liszt
80.00 g nádcukor
1.00 db citrom reszelt héja
400.00 ml Rosé bor
50.00 g kukoricakeményítő
160.00 g nyírfacukor

Rosé borhab torta

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


“A piskótához a tojásfehérjét a nádcukorral nem túl kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a lisztet, és beletöltjük a tortaformába. 160 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A rosé alaphoz a keményítőt feloldjuk egy kevés borral. A többit felforraljuk, majd besűrítjük a keményítővel. Amikor újra felforrt, hozzáadjuk a nyírfacukrot és elkeverjük, majd félretesszük hűlni. Torta betöltéséhez a langyosra hűlt rosé alapot simára keverjük, majd fellazítjuk a felvert tejszínnel, és hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint. A piskótát vághatjuk kettőbe és tölthetünk közé krémet, vagy tehetjük csak alulra a piskótát

miele01

previous
Máglyarakás zilatortaformában
next
Szilvás marcipános ostoros kalács
previous
Máglyarakás zilatortaformában
next
Szilvás marcipános ostoros kalács

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.